Staatsbusvervoer ligt nog steeds stil

Het staatsbusvervoer vanuit het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) ligt nog steeds stil. Het probleem van late uitbetaling aan de bushouders die de verschillende routes onderhouden, lijkt structurele vormen aan te nemen.

De bushouders hebben niet lang geleden de uitbetaling over de maand juni ontvangen. Over de maand juli moeten ze nog worden uitbetaald en ondertussen is de maand augustus ook al voorbij. Volgens contract moeten de bushouders een maand na verleende diensten worden uitbetaald.

De bushouders verenigd in de OBS (Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname) zeggen, zoals de voorgaande keren, pas weer te zullen rijden als ze hun geld op de bankrekening zien. Met de verhoging van de brandstofprijzen en de gestegen prijzen van onderdelen en smeermiddelen zeggen ze niet steeds te kunnen voorschieten.

Sedert de maand mei ligt het staatsbusvervoer voor langere perioden stil vanwege het probleem van late uitbetaling.  Deze keer ligt het vervoer al twee weken stil. Het gevolg is, dat dagelijks duizenden passagiers die aangewezen zijn op het “goedkope” staatsbusvervoer worden gedupeerd. Zij kunnen zich de duurdere bustarieven van de particuliere lijnbushouders niet permitteren.

Het tarief van de kortste route bij het staatsbusvervoer is per 1 september van SRD 2,50 naar SRD 5 verhoogd. Het stadstarief bij de particuliere lijnbussen is SRD 8,50.  Voor de langere routes naar Lelydorp is het tarief SRD 12,50, en naar Onverwacht SRD 17,50. Het staatbusvervoer is voor velen grote uitkomst.

SS   

error: Kopiëren mag niet!