Standhouders hopen op goede verkoop

De verkoop bij enkele standhouders gaat niet van hoe zij het graag willen. “Je hebt dagen waarop het gaat en dagen waarop het heel slap is. Met het weer en de drukte gaat het ook niet makkelijk”, zegt een standhouder.

“Rond deze periode stellen mensen hun prioriteit bij het betalen van vaste lasten en andere noodzakelijke dingen, ook hebben anderen liever dat zij nu al schoolspullen kopen voor het komend schooljaar. Daar zijn de dingen ook al duur. Wij als verkopers zitten zelfs ermee van hoe wij zoveel klaar zullen spelen. Zoveel betalingen met weinig aanloop doet niets. Maar, we kijken nog wat het wordt, opgeven doe ik niet zo snel”, zegt de standhouder. 

Ook enkele standhouders van de Haïtiaanse markt aan de Drambrandersgracht geven aan dat de verkoop zijn dagen heeft waarop het gaat en niet gaat. “De hitte maakt het ook moeilijk, het heel verkoopgedeelte bestaat uit zinkplaten, maar is letterlijk een aantal meter verwijderd van de standhouders. En dat is zeer gevaarlijk”, zegt een verkoper. “Ik doe wel mijn inkopen, maar vind het erg dat zij in die hitte zo zitten. Ook tijdens de regenperiode is het niet te zien.”

Een standhouder zegt, dat zij het eigenlijk al gewend zijn. “Je hebt liever een plek waar je meedoet met de verkoop, dan dat je rond moet lopen in de zon om te verkopen. Je verdient daar wel iets extra, maar ga liever voor mijn gezondheid. Ik ben de enige hier die wat voor mijn kinderen kan betekenen. Ook langs de straat heb je heel wat, maar het werk gaat blijven. We leven in een harde periode en alle centjes tellen”, zegt een standhouder die langs de straat verkoopt. Ik hoop alleen dat het een beetje normaal wordt in het land wat de prijzen betreft, want zo halen we het met niets meer.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!