Eerste Trio DNA-lid: “Wij hebben scholingsmogelijkheden nodig in dat gebied”

Het nieuwe Assembleelid namens de ABOP in de Nationale Assemblee van Suriname, Renet Wahkti, klinkt heel blij en trots. Hij is de eerste Trio-inheemse die in het hoogste college van staat is toegetreden.

De man uit Kwamalasamutu zegt dat er veel werk is om te doen voor de inheemsen in dat gebied. “Niet alleen voor Kwamalasamutu.” Hij noemt Alalapadu en Coeroeni.

Helemaal bovenaan zijn wensenlijst heeft Wahkti de problematiek van de grondenrechten staan. “Dat is het belangrijkste voor de dorpen op dit moment”, merkt hij op. Hij noemt als belangrijk tweede punt, het hebben van onderwijsmogelijkheden in dit ver gelegen gebied in het zuiden van Suriname dat grenst aan Brazilië. “Wij hebben scholingsmogelijkheden nodig”, zegt Wahkti. Hij vertelt dat er geen onderwijsmogelijkheden momenteel zijn die vergeleken kunnen worden met de stad. Ook wil hij een Mulo-school in het gebied. 

RB

error: Kopiëren mag niet!