Staking werknemers Berg en Dal Amazonia Wellness Resort opgeheven

Stakende werknemers van het Berg en Dal Amazonia Wellness Resort in het district Brokopondo hebben hun actie opgeheven. De werknemers waren in staking, omdat het bedrijf de afspraken gemaakt met het personeel niet waren nagekomen.

Jaren had het personeel geen loonsverhoging ontvangen en de servicepoints werden ook niet uitbetaald. Verder is er geen personeelskantine en is er sprake van een Covid-19 vaccinatiedwang. Het gemiddelde loon is ongeveer SRD 1.500.  

Syltha Pansa, de leidster van de actie, zegt aan Dagblad Suriname dat er een gesprek is geweest met de leiding van het bedrijf en dat de plooien zijn gladgestreken. De werknemers gaan weer volgens hun rooster aan het werk. Het bedrijf is nu aan zet om de gemaakte afspraken na te komen. 

VP

error: Kopiëren mag niet!