Dustien Porier kroont zichzelf als UFC lichtgewicht kampioen

Dustin Poirier (28-6-0-1) heeft onofficiëel aanspraak gemaakt op de suprematie van Ultimate Fighting Championship (UFC) in de kampioenschapsschaduw van Charles Oliveira (31-8-0-1).

Poirier is de volgende in de rij om de regerende kingpin van 155 pond uit te dagen voor de gouden band … als hij die wil natuurlijk.

“The Diamond” is een voormalig UFC interim lichtgewicht kampioen en het lijkt erop dat hij zichzelf al heeft gevisualiseerd als de onbetwiste (en ongekroonde) koning van de divisie nadat hij met succes heeft gevochten tegen Conor McGregor.

Poirier (nr. 1) heeft zeven van zijn laatste acht gevechten gewonnen, meest recentelijk versloeg hij McGregor in opeenvolgende gevechten bij UFC 264 en UFC 257. Zijn carrièrehitlijst bevat ook voormalig UFC-kampioen vedergewicht Max Holloway (tweemaal), voormalig UFC Lightweight-kampioenen Eddie Alvarez en Anthony Pettis, voormalig UFC interim-lichtgewichtkampioen Justin Gaethje, Dan Hooker, Jim Miller en nog veel meer.

Zijn enige verlies was in 2016 tegen misschien wel de grootste lichtgewicht aller tijden, Khabib Nurmagomedov.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: