Griezmann terug naar Atlético Madrid

Antoine Griezmann laat Barcelona al na twee seizoenen achter zich en keert terug naar Atletico Madrid, zo melden de clubs in de nacht van dinsdag op woensdag 1 september. 

De aanvaller wordt voor een bedrag van tien miljoen euro de rest van het seizoen verhuurd aan de regerend landskampioen, die de huurovereenkomst met nóg een seizoen kan verlengen (net als Barcelona), het volledige salaris voor zijn rekening neemt en ook een verplichte optie tot koop van veertig miljoen euro heeft. 

Barcelona betaalde in de zomer van 2019 nog een bedrag van 120 miljoen euro voor de komst van Griezmann, die twee moeizame seizoenen in het tenue van de Catalanen achter de rug heeft.

De 30-jarige Griezmann heeft een akkoord met Atlético over een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen, zodra de Madrilenen verplicht overgaan tot koop. Ofschoon de aanvaller nog een contract tot medio 2024 met Barcelona had, was het een publiek geheim dat de club vanwege zijn hoge salaris openstond voor een vertrek. 

Atlético stond welwillend tegenover een hereniging met de Frans international. Het was een race tegen de klok om de transfer op tijd rond te krijgen, maar na een persoonlijk akkoord met Griezmann kwam de club ook tot een vergelijk met Barcelona over de voorwaarden van de transfer.

error: Kopiëren mag niet!