Benjamin Mendy baalt: geen VIP-vleugel in gevangenis

Benjamin Mendy, voetballer van Manchester City, zit op verdenking van misbruik en aanranding in de HMP Altcourse gevangenis in Liverpool in afwachting van zijn rechtszaak. De voetballer schrok echter bij aankomst bij zijn celblok, toen bleek dat hij geen privileges zou krijgen, zo melden diverse Britse media woensdag 1 september.

Mendy verkeerde in de veronderstelling, dat er een aparte VIP-vleugel was, waar hij kon verblijven. Het bleek echter dat hij de boodschap verkeerd begrepen had. Het zou gaan om de zogenaamde VP-vleugel, voor vunerable prisoners. In die vleugel zitten vooral gevangenen die verdacht worden van seksuele misdrijven.

Mendy is woensdag borgtocht geweigerd in afwachting van een mogelijk proces op beschuldiging van verkrachting, te midden van de berichten dat hij een ‘meltdown’ in de gevangenis had omdat hij ten onrechte dacht dat hij zou worden gehuisvest in een ‘VIP-vleugel’.

Hij wordt beschuldigd van aanvallen op drie verschillende vrouwen, waaronder één onder de 18, in zijn huis in Prestbury, Cheshire.

Drie van de verkrachtingen zouden in oktober 2020 hebben plaatsgevonden en hij wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van een vrouw begin januari van dit jaar. Hij wordt ook beschuldigd van het verkrachten van een vrouw vorige maand.

Manchester City telde in 2017 60 miljoen euro neer voor de speler van Monaco, toen het hoogste bedrag ooit betaald voor een verdediger. Zijn carrière in Engeland wordt sindsdien gehinderd door blessures. 

Vorig jaar haalde hij ook al eens de tabloids met de inbeslagname van zijn Lamborghini, die hij had bestuurd zonder rijbewijs of verzekering.

Mendy zit sinds vrijdag in voorlopige hechtenis in Liverpool en is geschorst door zijn club. Hij was niet aanwezig op de hoorzitting die woensdag achter gesloten deuren plaatsvond. Een nieuwe zitting staat gepland op 10 september.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: