Rinaldo Kemnaad wint Ronnie Vlijter Memorial damtoernooi

Federatie meester Rinaldo Kemnaad is zondag 29 augustus de winnaar geworden van het Ronnie Vlijter Memorial damtoernooi. Na 7 ronden Zwitsers systeem bleek hij de sterkste van de 38 dammers te zijn. Hij is vaker in de nationale top geëindigd. 

Arwien Bhagwandas, de kampioen van vorig jaar, was niet in de gelegenheid om zijn titel te verdedigen. Bijzondere gast bij dit toernooi was Angelic del Castilho, die samen net Groot Meester Internationaal Guno Burleson de eerste zet deed. Hemradj Basdewsing, algemeen coördinator van JOFEWA, die jaarlijks het toernooi organiseert, kijkt tevreden terug op het toernooi. De prijzen werden uitgereikt door het lid van de Nationale Assemblee Henk Aviankoi (VHP) en mevrouw Del Castilho. 

Kemnaad eindigde na wedstrijden met 11 punten op de eerste plaats. Tweede werd Derryl Bohr met 10 punten, maar 1 WP meer dan Winston Fleur die ook 10 punten behaalde. Niaaz Salarbaks, Glenn Dumfries en Melvin Dahl behaalden ook 10 punten, maar minder WP punten.  

Er waren 22 senioren deelnemers. 

Bij de jeugddammers waren 16 deelnemers. Giresh Ladie en Sharvan Basdewsing wonnen al hun wedstrijden en behaalden 13 punten. Een beslissende match eindigde remise. Hierop werd een wedstrijd van 5 minuten gespeeld en Giresh Ladie werd daarmee kampioen, Sharvan werd tweede. Padji Jaden eindigde met 11 punten als derde. Sadhna Ladie werd ook 4e met 11 punten, maar 2 minder WP. Het ging erg spannend toe bij elke ronde van de wedstrijden.

  • WP: De weerstandspunten geven bij de doorslag als spelers op basis van hun score en het resultaat in een eventueel onderling gespeelde partij gelijk eindigen. De weerstandspunten van een speler zijn een optelling van de scores van alle tegenstanders van de speler.
error: Kopiëren mag niet!