Bende van vier straatrovers opgerold

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben donderdag 26 augustus een roversbende, bestaande uit G.L., F.A. (18) en J.I. (24) na verkregen informatie in de binnenstad van Paramaribo gesignaleerd en aangehouden. Naderhand werd een vierde jeugdige verdachte T.D. (15) door zijn moeder naar het politiebureau overgebracht, nadat hij door de politie op zijn woonadres was opgespoord, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond 31 augustus.

Bij de aanhouding van J.I. werden een hoeveelheid xtc pillen, hasj, marihuana en ziplock zakjes aangetroffen en inbeslaggenomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek komt naar voren dat er verschillende berovingen in de ressorten Beekhuizen, Centrum, Munder en Geyersvlijt door deze manen zijn gepleegd. De verdachten, die op bromfietsen zaten, beroofden overwegend scholieren en vrouwen van hun telefoons en schoudertassen.

De straatrovers hebben intussen bekend negen berovingen te hebben gepleegd. In geen van de gevallen heeft de politie de buit kunnen achterhalen. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen zullen plaatsvinden.

Het viertal is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Benadeelden die op deze wijze beroofd zijn geworden, kunnen zich alsnog wenden tot het Recherche team van regio Paramaribo. Deze afdeling is ondergebracht op het politiebureau te Geyersvlijt en is op het telefoonnummer 451163 te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!