Slechte woonomstandigheden in Goede Verwachting

Goede Verwachting is een stadsdeel in het zuiden van Paramaribo. Het is jaren geleden geoccupeerd, voornamelijk door marrons en is een sociaal zwakke buurt die kampt met heel wat problemen zoals criminaliteit, armoede, werkloosheid, dropouts, hangjongeren en slechte behuizing.

Een ander probleem is de slechte ontwatering waardoor erven en wegen onder water lopen als het geregend heeft.  

Wegen onbegaanbaar 

Dagblad Suriname sprak met een aantal bewoners over hun leefsituatie. Het grootste probleem voor de mensen dat nu om een oplossing vraagt zijn de wegen in de buurt, zegt een man. De wegen zijn in zeer slechte staat en de bermen worden ook niet onderhouden. Bij de minste en geringste regenval veranderen de wegen in een modderpoel. Voertuigen komen dan vast te zitten. Kinderen kunnen daardoor moeilijk uit huis om bijvoorbeeld naar school te gaan.

De overheid schijnt zich niet druk te maken om de leefomstandigheden in deze buurt, klaagt een vrouw. Tijdens de verkiezingscampagne richting de 2020 verkiezingen, kwamen de politici wel langs om de problemen aan te horen en dan werden er allerlei beloftes gedaan. Nu de verkiezingen achter de rug zijn, zie je vervolgens niemand meer.

Goede Verwachting is politiek een bolwerk van de ABOP en NDP. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!