Leerkrachten en schoolleiders vertellen in ‘Zo doe ik dat’ hoe zij hun vak uitoefenen tijdens de Covid-pandemie

Zo doe ik dat” is een reeks filmpjes gemaakt door het Centrum voor Nascholing in Suriname (Cenasu) vanuit het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur met ondersteuning van VVOB vzw. Leerkrachten en schoolleiders vertellen hoe zij hun vak uitoefenen tijdens de Corona-pandemie in Suriname. “Filmmaker Rinaldo Dors van RD-Phideography heeft met ons script gewerkt”, zegt Rosanda Courtar, waarnemend directrice van CeNaSu in een gesprek met Dagblad Suriname.

Zo doe ik dat” is een reeks filmpjes gemaakt door het Centrum voor Nascholing in Suriname (Cenasu) vanuit het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur met ondersteuning van VVOB vzw. Leerkrachten en schoolleiders vertellen hoe zij hun vak uitoefenen tijdens de Corona-pandemie in Suriname.

“Filmmaker Rinaldo Dors van RD-Phideography heeft met ons script gewerkt”, zegt Rosanda Courtar, waarnemend directrice van CeNaSu in een gesprek met Dagblad Suriname.

“We willen hiermee tonen dat onze onderwijsgevenden creatief zijn en hun best doen binnen het beleid van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. We vieren hun creativiteit en motiveren en inspireren anderen. We kijken niet alleen wat mogelijk is in het buitenland, maar willen dat men ziet ‘als zij dat kan, kan ik het ook.’ Helaas weten we nog niet hoe het volgend schooljaar eruit zal zien dus blijven we dit delen zolang dit nodig is”, aldus Courtar.

In clip 11 van ‘Zo doe ik dat’, is Peggy Sofonie (directrice LBO NWE Domineestraat) aan het woord. Sofonie zegt, dat de leerlingen een hele tijd thuis zijn gebleven. Als team moesten zij dus gaan nadenken hoe ze de leerlingen toch konden helpen op een afstand. “Dus zijn we als team gaan brainstormen hoe we dat zouden kunnen aanpakken.”

Er is eerst gestart met het geven van een korte training aan het personeel. De leerkrachten die dat konden doen hebben de overige leerkrachten getraind met bijvoorbeeld het werken van Zoom en dat heeft gemaakt dat ze op een afstand met de leerlingen konden communiceren, zegt Sofonie. De reeks filmpjes van ‘Zo doe ik dat’, zijn op YouTube te vinden.

SK

error: Kopiëren mag niet!