Miskin door politie gehoord in zaak doodsbedreiging

Micheal Miskin, de nieuw gekozen voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), is zaterdag door de recherche gehoord in de zaak waarin doodsbedreigingen aan zijn adres zijn geuit door Ronald Hooghart. Beide vakbondsleiders betwisten sinds enige tijd elkaars leiderschap binnen de vakbondsorganisatie. Miskin is vorige week op een speciaal daartoe uitgeschreven ledenraadsvergadering bij enkele kandidaatstelling gekozen tot voorzitter van de CLO.

Desgevraagd zegt Miskin, dat hij in deze zaak een andere procedure heeft gevolgd dan gewoon een klacht in te dienen bij de politie. Via zijn advocaat heeft hij de procureur-generaal (pg) aangeschreven waarin hij de zaak van doodsbedreiging heeft aangemeld. De pg heeft hierop schriftelijk geantwoord en Miskin gevraagd bij de politie de klacht in te dienen. Hij heeft dat afgelopen donderdag gedaan bij politiepost Uitvlugt. Die heeft de zaak doorgeleid naar de afdeling Recherche.

Miskin is donderdag gehoord. Hij zegt twee getuigen te hebben. Deze twee personen zouden aanwezig zijn geweest toen Hooghart de bewuste doodsbedreigingen uitte tijdens een Ravaksur-vergadering in het Moederbondsgebouw op of omstreeks 23 juli.      

SS

error: Kopiëren mag niet!