“Laten we ook de dingen nemen die ons vooruit kunnen brengen”

De vakantie staat zo aan de deur. Enkele jongeren vragen zich af wat er te doen zal zijn om toch een leuke tijd door te brengen. “Intussen is alles duur en naar een bepaalde plek gaan is zelfs een dure grap als je geen vervoer hebt”, zegt Powa. Hij is zestien jaartjes jong en geeft aan dat hij tijdens de totale lockdown vaak thuis was, en leuke momenten.

“Ik ben ook nog jong, dus ben afhankelijk van de bussen en mijn ouders. En een fiets in deze periode kopen gaan mijn ouders zich ook niet kunnen permitteren.” “Ik hoop dat er enkele activiteiten ontplooid zullen worden waaronder sporten”, zegt een andere tiener. “We hebben te lang zonder activiteiten gezeten en samen met mijn vrienden kon ik ook niets leuks doen, met de economische situatie in het land is dat zelfs ook moeilijk geworden, waar begin je nu? Ik vind dat er toch iets gedaan moet worden voor ons als jongeren. Naast alle ellende hebben we de ontspanning ook nodig en in beweging blijven. Enkele plaatsen zijn open voor sport. Als er een wedstrijd is gaan mensen zo gemotiveerd zijn”, zegt de tiener. 

“Na lange tijd iets leuks doen, net hoe er via een link vergadert kan worden, kan de wedstrijd ook zo in een kleine kring gehouden worden en uitgezonden worden. Zo worden de kinderen bezig gehouden en blijven ze fit en gemotiveerd. Met de hele situatie wordt er naar niets meer gekeken, sport is helemaal achteruit gegaan en ook zijn er extra kilo’s bij gekomen. Ik herkende een enkele schoolvriend van me bijna niet, na die lange vakantie. Hoe er geen motivatie is, is alles lam gelegd.  Je hebt mensen die het alleen kunnen doen, maar het merendeel heeft  motivatie nodig om iets te doen en dat hoop ik te zien. Er kunnen klakkeloze dingen overgenomen worden van andere landen, maar laten we ook de dingen nemen die ons vooruit kunnen brengen of het leven toch normaal kunnen houden met Covid-19.”

TM

error: Kopiëren mag niet!