Botopasi: Een onvergetelijke ontmoeting met de natuur

Botopasi ligt aan de Boven-Surinamerivier ongeveer twee uur varen vanuit Atjoni. Het is ongeveer 125 jaren geleden gesticht. Daarvoor bleven de mensen van de Dombi-lo in één dorp. Door het visioen van Paulus Anake ontstonden Botopasi, Futunaakaba en Abenaston als christelijke dorpen. Pikin Slee werd niet christelijk. Botopasi heeft een populatie van ongeveer 800 inwoners en beschikt over een EBG-basisschool en -kerk. Daarnaast is er een centrum van de Medische Zending en een airstrip. Er is wel stromend water, maar elektriciteit is niet 1×24 uur beschikbaar. 

Leven in het dorp 

Er is een dorpsplein waar bekendmakingen worden gedaan. Het dorp is verdeeld in wijken. Geen centrale dede oso. Het beschikt over een muziekgroep, genaamd Injectie. Botbreuken worden ook in het dorp genezen. De kerkbel wordt geluid wanneer iemand is overleden of bij het aankondigen van kerkdiensten. 

De bewoners van het dorp leven van de jacht, visvangst, houtkap en het toerisme. Een aantal mensen heeft emplooi bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Transport Communicatie en Toerisme en de Medische Zending. 

Het dorp biedt schoonheid en natuur waar de bezoeker heerlijk kan ontspannen. Naast ontspanning is er genoeg ruimte voor avontuur en cultuur. Men kan met een gids de jungle intrekken en de omliggende dorpen bezoeken. Het is ook mooi om de hedendaagse culturele gewoontes en tradities van binnenuit te ervaren.

VP 

error: Kopiëren mag niet!