“Vliegertijd niet meer als vroeger”

Een burger zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij tegenwoordig niet veel meer merkt van de vliegertijd. “De kinderen van nu zijn meer gefocust op social media. Onze atmosfeer heeft nu ook een dunne laag door alle chemische stoffen van de bedrijven. Voetballen op straat gebeurd ook niet meer, de kinderen van nu zijn verwend. In bepaalde buurten zie je nog wel eens kinderen met een vlieger.”

Ernesto, een jongere, merkt op dat kinderen tegenwoordig minder vliegers opzetten dan vroeger. “Maar, natuurlijk zijn kinderen geïnteresseerd, net zoals de meeste van ons vroeger ook de drang hadden om vliegers op te zetten. Het is duidelijk dat alles zo is gaan veranderen. Vroeger was het echt leuk om te vliegeren met vrienden, buurkinderen en zo maakte je ook vrienden. Tegenwoordig is alles veranderd met de technologie. Vroeger hadden wij geen internet om ons bezig te houden in de vakantie. We gingen speciaal wachten op vliegertijd. We maakten vliegers na de school, we hielden wedstrijden met anderen wie de beste vlieger en mooiste vlieger kon maken. Het waren leuke tijden. Tegenwoordig heb je dat niet veel meer. Het verwatert zich met de jaren heen.”

Een mevrouw die vliegers langs de Martin Luther Kingweg (Highway) verkoopt zegt, dat ze van plan is om twee weken lang vliegers te verkopen. Het was vrijdag de tweede dag dat ze vliegers verkoopt, maar ze geeft te kennen dat er heel weinig vliegers verkocht worden. “Vliegertijd is niet meer als vroeger.” Ook hebben kinderen nu weinig interesse in vliegers. Kinderen zijn meer op hun mobiel bezig, laat de mevrouw weten. Ze geeft verder aan, dat alles nu zo duur is geworden, zoals plastic en lijm, om de vliegers te maken. Wel laat ze weten, dat ze haar vliegers voor een redelijke prijs verkoopt. De prijzen variëren tussen SRD 20, SRD 25 en SRD 30. 

Vliegertijd is zoals velen te kennen geven niet meer als vroeger. Het is vaak ook niet zo dat kinderen geen interesse hebben in vliegeren, maar ouders besteden tegenwoordig ook minder of geen aandacht eraan. In sommige buurten bestaat de mogelijkheid om te vliegeren er ook niet, omdat de vliegers dan terecht kunnen komen in het elektriciteitsnet van de EBS en dus storingen zouden kunnen veroorzaken. Het wordt aangeraden om te vliegeren op locaties waar geen elektriciteitskabels voorkomen, zoals open velden.

SK

error: Kopiëren mag niet!