Openbare Werken start landelijk met verharden wegen na schuldherschikking

Weg Jenny-Henar, Pt. Tilakdharieweg en Weg naar Ricanaumofo worden opgeleverd

Het ministerie van Openbare Werken heeft vrijdag 27 augustus met vier aannemingsbedrijven overeenkomsten getekend voor het opstarten en weer opstarten van infrastructurele projecten. Het gaat om het verharden van wegen in zowel Paramaribo, alsook Wanica, Commewijne, Coronie, Nickerie en Marowijne. 

Schuldherschikking

Minister Riad Nurmohamed gaf aan, dat de Surinaamse samenleving veel geduld heeft moeten betrachten in het afgelopen jaar. Maar, de schulden moesten eerst worden herschikt. Zonder dat kon ik geen startsein geven. De bewindsman zei dat de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationalse Samenwerking, en Financiën en Planning, Albert Ramdin en Armand Achaibersing, hun bijdrage geleverd hebben in de afgelopen tijd. Het waren zware onderhandelingen, stelde minister Nurmohamed. “Maar, we zijn er.” Hij sprak ook dank uit aan de lokale ondernemers die het werk nu zullen uitvoeren.

Nadat ongeveer vier maanden geleden de eerste gesprekken gevoerd werden, zijn de onderhandelingen omtrent schuldherschikking tussen de regering en lokale aannemers succesvol afgerond. De ondernemers waren op 23 augustus op bezoek bij het ministerie van Financiën en Planning, waar de laatste zaken zijn besproken. Circa 100 miljoen US dollar aan schulden bij aannemers kon niet worden terugbetaald. Dat leidde tot het stopzetten van de meeste infrastructurele werkzaamheden.

Door de succesvolle schuldherschikking onderhandelingen kunnen enkele projecten weer opgepakt worden. Onder andere de Oost-Westverbinding, wordt aangepakt. De aannemers waarmee de regering heeft onderhandeld zijn The Kuldipsingh Group, Aannemingsmaatschappij Baitali NV, Tjongalanga NV, S. Main Transport NV, het Nationaal Uitvoeringsbedrijf NV (NUB) en aannemingsbedrijf Pahlad Suriname NV.

Weg Jenny-Henar, Pt. Tilakdharieweg en Weg naar Ricanaumofo worden opgeleverd

Minister Nurmohamed zei verder, dat in het eerste gedeelte de meest essentiële wegen aangepakt kunnen worden. Tussen nu en 2022 worden wegen in vijf districten verhard. Het gaat specifiek om het Nationaal Infrastructuur Programma-Tjongalanga N.V., het Nationaal Infrastructuur Programma- Aannemingsmaatschappij Baitali N.V. en het Nationaal Infrastructuur Programma- Kuldipsingh Infra N.V.

Verder ook de rehabilitatie van de wegstrekking Jenny-Henar in de districten Coronie en Nickerie en het reconditioneren en herbestraten van de Pt. Tilakdharieweg.

In Paramaribo worden de Kanastraat, Acaciastraat, Lewensteinstraat, Frigiterestraat, Boschreitzweg en Hortensiastraat afgerond.

Ook de verbetering ontwatering gebied rondom het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wordt afgerond.

In Marowijne wordt de Weg naar Ricanau Mofo opgeleverd.

In Nickerie worden de Bamboedam, Nieuwlaan, de Krappahoeklaan, Nieuweweg en Alibuxweg (La Beni) aangepakt.

In Wanica wordt de Tout Lui Fautkanaalweg rechts aangepakt.

Tussen Coronie en Nickerie de sectie : Jenny- Ingikondre (km 104-115),  Sectie 2: Ingikondre – Burnside (km 127-148) en Sectie 5: Wageningen – Henar (km 188-209).

In Commewijne wordt de Pt. Tilakdharieweg verder afgerond. Inmiddels is het aannemingsbedrijf Baitali al begonnen met de aanpak van de Oost-Westverbinding in Nickerie en Coronie. Hierdoor moet de weg begaanbaar blijven, stelde de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!