Launch Climate Smart Forestry Project

“Iedere boom telt” 

De officiële start van het Climate Smart Forestry Project (CSF) vond vrijdag 27 augustus plaats in de Paramaribo Zoo. Aan dit project werken verschillende organisaties mee. Ook met de overheid wordt samengewerkt.

Conservation International Suriname, het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS), REDD+ Suriname projectteam, Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), de lokale gemeenschappen en de private sector zetten zich gezamenlijk in voor het CSF programma. Duurzaamheid voor de bosbouwsector staat centraal.

Het project is een evolutie naar een volgend niveau van bosbeheer, zei John Goedschalk, directeur van Conservation International Suriname, tijdens zijn presentatie. “Suriname was jaren terug de leider op het gebied van duurzaam bosbeheer.” Wat hem betreft neemt Suriname de leiderschapspositie weer in zoals dat het geval was tijdens de glorietijden van CELOS (Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname). Suriname kan dan haar volledige bosbouw sector en industrie op klimaatvriendelijke wijze invullen.

De uitvoering van het CSF-programma is van vitaal belang voor de natuurlijke hulpbronnen op het gebied van bos. Hoewel de sector heel veel groei heeft gekend is er weinig in geïnvesteerd, liet Goedschalk weten. Dit project zal helpen om zuinig om te gaan met ons bos. Uiteindelijk telt iedere boom, aldus Goedschalk. 

RB

error: Kopiëren mag niet!