Schoolhoofd OS Brokopondo ontvangt voortgangsrapporten ter sluiting schooljaar 2020-2021

De schoolleider van O.S. Brokopondo, Henk Schmidt, heeft donderdag 26 augustus als eerste van alle Surinaamse basisscholen, de voortgangsrapporten ter afronding van het schooljaar 2020-2021 in ontvangst mogen nemen uit handen van drs. Daniela Rosario, onderdirectrice Ontwikkelingsdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit bericht het ministerie zaterdag 28 augustus.

Ook zijn op die dag de schoolleiders en een leerkracht getraind in het werken met rubrics en met de voortgangsdocumenten in het Multifunctioneel Centrum te Brokopondo. 

In april 2021 is het ministerie gestart met het trainen van schoolleiders en leerkrachten in het werken met rubrics. Als eerste zijn de schoolleiders en leerkrachten van leerjaar 8 (klas 6) in het binnenland (Sipaliwini Oost en West, Brokopondo, Marowijne en Zuid-Para fysiek getraind in de rubrics voor rekenen. Vervolgens werden de schoolleiders en leerkrachten van leerjaar 8 uit het district Commewijne ook fysiek getraind.

In juli 2021 is het besluit genomen om deze training voor de rest van het land en voor alle voorgaande leerjaren online te verzorgen. Filmpjes zijn beschikbaar via de website ‘Leer kracht’.

Het gebruik van rubrics biedt de leerkracht, de leerling en zijn omgeving de mogelijkheid om te zien hoe het kind zich ontwikkelt binnen de vakken Rekenen en Taal van de basisschool. Het ministerie zorgt voor de distributie van de Voortgangsrapporten.

error: Kopiëren mag niet!