Kraamzorg Service Krioro Fasie zorgt voor goede kraamzorgservice ondanks Covid-pandemie

Simons Mayra zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij al 6 jaren bezig is met het bieden van kraamzorg. “Ik was de allereerste keer gewoon gaan helpen met de verzorging van een moeder en haar baby. Het werd me aangeraden deze zorg te continueren vanwege de goede verloop. Ik vond het leuk om te doen en het werd me passie. In 2019 lanceerde ik mijn Facebook pagina, omdat de behoefte toenam.”

Na de bevalling biedt  ‘Kraamzorg Service Krioro Fasie’ zorg aan de moeder en baby. De ouders krijgen voorlichting omtrent de verzorging van de baby onder andere navel-, mond-, oor-, oog- en neusverzorging, masseren en baden van de baby. De moeder krijgt op traditionele manier kruidenbaden, de buik wordt gebonden, bita wordt klaargemaakt en er wordt voorlichting/begeleiding gegeven over de borstvoeding. Dit doen zij gedurende 10 dagen, laat Simons weten.

Simons stelt, dat kraamzorg noodzakelijk is voor de mensen die na de bevalling hulp, ondersteuning en begeleiding nodig hebben voor de verzorging van moeder en kind. Volgens Simons draagt dit ook bij tot een goed herstel van de moeder. “Hierdoor voelt ze zich goed en zelfverzekerd bij de verzorging van haar kind.”

Ondanks de Covid-pandemie wordt er gezorgd voor een goede kraamzorg service, “door zoveel mogelijk de Mohana-maatregelen in acht te nemen en de mensen aanraden dit ook te doen”, aldus Simons.

SK

error: Kopiëren mag niet!