De burger vindt: ‘Geef de regering de tijd’

“De vakbondsleiders en activisten maken geen indruk meer’

De bonden verenigd onder de naam 1:6 hadden dinsdagochtend 24 augustus duizenden demonstranten verwacht op het Kerkplein om hun stem te laten horen tegen het regeringsbeleid. Er verschenen slechts een paar honderd. Waarom denkt u, zijn er zo weinig mensen op de protestactie af gekomen? Geeft de samenleving de regering wellicht het voordeel van de twijfel en wordt ingezien dat het geen gemakkelijke job is om uit de financieel-economische crisis te geraken en dat het offers vraagt? Dagblad Suriname stelde deze vragen haar lezers en volgers op Facebook.

Een willekeurige selectie uit de ontvangen reacties is hieronder opgenomen.

Edgar: “De maskers vallen aan alle zijden. Het volk heeft ook door wat de bedoelingen van de z.g. vakbondsleiders zijn. Na hun lange “winterslaap” te pas en te onpas chaos proberen te veroorzaken. Daar leent men zich niet voor. Men wacht op het geschikte moment om effectief te handelen, maar hoopt stilletjes dat het niet zo ver komt. Dat wij als volk op tijd gelukkig zullen zijn.”

“De vakbondsleiders en activisten maken geen indruk meer’

Tianzhu: “Zoals de leiders geen indruk kunnen maken, zo maken de vakbondsleiders ook geen indruk en nog minder de activisten. Deze troef van de NDP is dus weer foodsugar gebleken.”

Ricardo: “Zonder geld kan je niets beginnen, dus voorlopig zullen de resultaten van de regering kleine stapjes zijn…. Pas als de staatskas weer wat geld heeft zal men grotere stappen kunnen maken!”

Alain: “De protesten zijn terecht gezien de hoge water- en stroomtarieven, benzineprijzen en verhoogde belastingen. Echter gaat de doorsnee burger niet op straat aangezien er Covid is en de gezondheidssector helemaal achteruit is gegaan. Bovendien hebben de leiders weinig draagvlak, er is geen steun van het bedrijfsleven of particuliere sector. Ook lijken de protesten gevoed te worden door de NDP, gezien de komende uitspraak van DDB op den 30ste. Het grote deel van het volk wil tevens niet dat de regering naar huis gaat, maar dat de crisis gewoon verlicht wordt.”

Shanti: “Is Covid toch. En denk aan het traangas dat besteld is.”

Jeet: “Zijn altijd het zelfde mensen / nietsnutten. Deze mensen willen niet werken voor het leven, maar ze willen leven voor het werken. Janken, roven en feesten zitten in hun aard.’

“Genezen heeft tijd nodig”

Andjenie: “Genezen heeft tijd nodig. Maar er moet wel aan de bel getrokken worden als de regering de verkeerde kant opgaat.”

Rudi: “Bij de actie van de groep om de overheid een signaal te geven hebben de leden ook een signaal aan de bondsbesturen of aktievoerders gegeven door niet in te gaan op hun oproep… Het wordt dus tijd voor deze groep om hun instelling te evalueren en juist te helpen om de situatie, voor degene voor wie zij zeggen op te komen, te verbeteren.”

Vishaal: “Te warm en te duur om daar te gaan staan, neem ik aan!!”

Els: “ We moeten geduld hebben. Wat in  jaren is vernietigd kan niet in 1 jaar opgebouwd worden.”

Wasje: “Protesteren onder een politieke kleur gaat niet lukken!! Afgelopen 10 jaren was het toch niet geluk! Met zoveel leningen.”

Norero: “Geduld is een schone zaak”.

Giovanni: “Geef degene die werken vrij, dan zal je zelf zien dat het Kerkplein propvol gaat zijn.”

“Wij die in bedrijven werken kunnen niet meedoen”

Marben: “Wij die in bedrijven werken kunnen niet meedoen.”

Cherry: “Mijn mening! Er komen zoveel mensen op straat, maar toch zal er geen verandering komen door de protestacties. We willen gelijk acties en veranderingen zien. Er gebeurt toch niets…. Plus nog, werd covid maar een reden om niet over straat te gaan voor velen…”

Bharet: “Er is geen vaderlandsliefde te bespeuren. Iedereen, ongeacht wie dan ook, die komt demonstreren heeft een andere mening. Er is geen eenheid. Hokjesvorming. De ene kraait over dit, de ander dat. Liever kijk ik naar”Indian Idol” tijdens hun Independence Day met zoveel gevoel/emotie/liefde/vreugde/vrede en trots voor hun land.”

Radjesh: “Deze regering is democratisch gekozen en zal dus de volledige 5 jaar uitzitten. Het heeft geen zin op straat te gaan.”

“De vakbondsleiders hebben hun eigen agenda”

Boedhsingh: “De vakbondsleiders hebben hun eigen agenda.”

Yuri: “Vagebonden hebben geen draagvlak.”

PK

error: Kopiëren mag niet!