US Open heren preview 2021

30 augustus 2021 – 12 september 2021 – De U.S. Open, de vierde en laatste Grand Slam van het seizoen, vindt plaats in Flushing Meadows, New York.

No.1 Novak Djokovic zou de eerste man kunnen worden die de Grand Slam voltooit, door alle vier de majors in één seizoen te winnen, sinds Rod Laver in 1969.

Titelverdediger Dominic Thiem heeft zich dit jaar teruggetrokken uit de US Open vanwege een blessure.

Djokovic zal te maken krijgen met zware tegenstand voor de titel van spelers, waaronder 2019-finalist en Toronto Masters-kampioen Daniil Medvedev; Stefanos Tsitsipas, die aandringt om zijn eerste grote titel veilig te stellen; en Alexander Zverev, die na zijn overwinning in Cincinnati in 11 wedstrijden ongeslagen is.

Met zijn twee grote rivalen Roger Federer en Rafael Nadal vanwege een blessure afwezig in New York, zou een 21e grote overwinning voor Djokovic hem een voorsprong geven in het totaal van gewonnen Grand Slams. Alle drie de spelers hebben momenteel elk 20 titels.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: