Manchester United maakt terugkeer na 12 jaar van Ronaldo bekend

Manchester United heeft vrijdag 27 augustus bekendgemaakt, dat Cristiano Ronaldo na twaalf jaar weer terugkeert bij de club. De Engelsen hebben een akkoord bereikt met Juventus over de overgang van de 36-jarige Portugese superster.

De keuze van Ronaldo is erg opmerkelijk, omdat hij juist in verband werd gebracht met het de laatste jaren veel succesvollere Manchester City van trainer Pep Guardiola. Totdat daar opeens een Twitter-bericht van United was.

Ronaldo moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met United, maar dat lijkt slechts een kwestie van een formaliteit. Ook moet de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar nog door de medische keuring. Naast City en United had ook Paris Saint-Germain interesse in de Portugees.

Details werden niet vermeld, maar naar verluidt tekent Ronaldo voor twee jaar en is de transfersom 25 miljoen euro.

Het was Man Utd dat in 2003 snel toesloeg door Ronaldo binnen te hengelen. De Portugees werd na zijn komst van Sporting Portugal vliegensvlug smaakmaker op Old Trafford. Hij werd driemaal kampioen in Engeland, won de Champions League met Man Utd en een jaar voor zijn vertrek uit Engeland won hij zijn eerste Ballon d’Or/Gouden Bal.

In 2009 betaalde Real Madrid 94 miljoen euro aan Man Utd om Ronaldo over te nemen, waarna hij nagenoeg alle doelpuntenrecords verbrak voor die club.

Sinds 2018 kwam Ronaldo uit voor Juventus, waarmee hij eveneens veel prijzen won en topscorer werd. Deze zomer ging het echter opeens heel snel: de vedette wilde een nieuwe uitdaging aangaan en er was veel interesse.

error: Kopiëren mag niet!