Serena Williams meldt zich met blessure af voor US Open

Serena Williams heeft zich met een hamstringblessure afgemeld voor de US Open. De Amerikaanse tennisster, 23-voudig grand slam kampioene, won de US Open zes keer.

“Na zorgvuldige afwegingen en op advies van mijn artsen en medische team, heb ik besloten me terug te trekken uit de US Open om mijn lichaam volledig te laten genezen van een gescheurde hamstring”, meldt de 39-jarige Williams. “New York is een van de mooiste plekken op aarde en een van mijn favoriete plekken om te spelen. Ik zal de fans missen. Tot snel.”, aldus Williams op haar Instagram-pagina:

Williams, afgezakt naar plek 22 op de wereldranglijst, kwam sinds Wimbledon in Londen niet meer in actie. Ze gaf in de eerste ronde op met een enkelblessure en meldde zich ook af voor de Olympische Spelen.

Williams, die eind september 40 wordt, probeert al enige tijd het record van Margaret Court te evenaren. De Australische pakte in haar loopbaan 24 grandslamtitels. De laatste titel op een grand slam van Williams dateert al van 2017 toen ze de Australian Open op haar naam wist te schrijven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: