Schooltassenverkoop in het centrum van Paramaribo


Jaarlijks voor de vakantie nadert en ook voor de vakantie eindigt, zijn er verkopers van schooltassen in het centrum. Op de kruising Dominee- en Jodenbreestraat zijn verschillende modellen tassen in rijen georganiseerd op de grond. “De prijzen zijn ook redelijk”, zegt een van de verkopers.

“Het was door Covid-19 heel moeilijk om te verkopen, je had wel enkele dagen waarbij ik toch verkocht, maar het ging niet als hoe ik het gewend was. Dit jaar zijn er ook enkele dames tassen erbij.”

Enkele potentiële kopers geven aan, dat zij de prijzen van de tassen redelijk vinden. In deze periode zijn de winkels druk en wil je ook niet te lang in een zaak blijven. Nu de verkopers hun tassen zo in het openbaar verkopen, komt het goed uit. “De tassen zijn in de schaduw ten toon gesteld. Je heb wel momenten dat ze in de zon zijn. In geval het begint te regenen worden die wel opgeruimd. Een ieder probeert aan zijn geld te komen en dit is mijn manier.”

“In het leven ga je moeten proberen en je best moeten doen om er het beste van te maken”, aldus de verkoper. “Je hebt niet veel die geïnteresseerd zijn. Enkelen die kijken om zich gewoon voor te bereiden op de aankoop op een andere dag.” De verkoper hoopt dat de verkoop vlot gaat. “Maar, ik heb mijn vaste mensen die wel vroegen wanneer ik ga starten met de verkoop en dat heeft mij ook de moed gegeven. We zien wel wat het wordt in deze moeilijke tijd.”

TM

error: Kopiëren mag niet!