BEP-Brokopondo verontwaardigd over verzoek Stichting Kela Kie Poedja

Leden van Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) in het district Brokopondo zijn zeer verontwaardigd over een verzoek van Stichting Kela Kie Poedja.

Deze stichting heeft een verzoek ingediend bij de minister van Binnenlandse Zaken om de Afobakaweg te vernoemen naar Ir. Rajkoemar Hendrik Ramdhin. Ramdin is de eerste Surinamer die benoemd is geworden tot General Manager van Suralco en Vice President van Alcoa. De Afobakaweg leidt naar het district Brokopondo en het bestuursressort Boven Suriname. 

Volgens deze BEP’ers heeft Ramdin geen enkele affiniteit met en heeft niets betekend voor Brokopondo en Boven Suriname. Juist vanwege Suralco moesten binnenlandbewoners hun vertrouwde omgeving verlaten in 1964 en transmigreren naar door de overheid aangewezen plekken. Velen die toen de gedwongen transmigratie hebben meegemaakt, zijn dood gegaan vanwege het trauma die psychologische- en psychosomatische problemen veroorzaakten. Ook leven nog steeds personen die het hebben meegemaakt met een trauma en nostalgie.

Exponenten uit de Hindoestaanse gemeenschap waren faliekant tegen het asfalteren van deze Afobakaweg. Dus het is wel vreemd, dat juist een Hindoestaanse stichting het verzoek indient de weg te vernoemen naar iemand uit die gemeenschap. Voor de gemeenschap van Brokopondo is dit voornemen onacceptabel en zal nooit en te nimmer geaccepteerd worden, aldus de leden van BEP-Brokopondo. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!