Minister Amoksi maakt kennis met nieuw bestuur Politiebond

Minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft dinsdag kennis gemaakt met het nieuwe bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB), aldus bericht het ministerie donderdag 26 augustus.

De nieuwe voorzitter van de SPB, Mielando Atompai, gaf bij deze kennismaking te kennen, dat de relatie tussen het ministerie en het vorig SPB bestuur, alles behalve goed was. Hij stelde dat het nieuwe vanaf het begin een goede samenwerking wil hebben. Hij zei, dat de bond er geen baat bij heeft als leden wegens ontevredenheid protesteren op straat. Hij zei verder vanaf dag één van het bestuur de samenleving geïnformeerd te hebben, dat dit bestuur geen spanning wenst met de staat. Verder zal de bond zich inzetten om de staat te ondersteunen in het mooier maken van het Korps Politie Suriname (KPS).

Hij stelde voor achterliggende zaken gauw op te pakken. Eén van deze zaken betreft de recrutenopleiding, die per 1 juni van start zou gaan. 

Ook Revelino Eijk, secretaris van de bond, vindt dat het prettig werken zal zijn, om regelmatig overleg te hebben met de werkgever. Dit zal bijdragen aan het hebben van gemotiveerde leden alsook het beter functioneren van de werkgever en de bond. Eijk haalde verder aan, dat de bond sinds 2017 een wensenpakket heeft ingediend en in 2021 hebben zij niet daarover kunnen onderhandelen. Dit zijn ook zaken die volgens de secretaris opgepakt kunnen worden. Hij hekelt het feit, dat bepaalde processen om zaken te voltooien te lang duren. Hij denkt bijvoorbeeld aan de bevorderingen, de start van opleidingen en de instroom. Tot slot gaf hij aan dat er beter gewerkt moet worden aan het halen van deadlines. Bondsecretaris Eijk gelooft dat in goed overleg zaken wel opgelost kunnen worden. 

Amoksi sprak niets anders te willen dan het beste voor de politie. Persoonlijk werkt hij eraan om de rechtspositie van de politieambtenaren te verbeteren. Zo ziet hij graag dat alle zaken in place zijn, zodat het KPS haar werk op een prettige wijze kan doen. Minister Amoksi meent dat de staat er ook baat bij heeft als zaken binnen het korps goed geregeld zijn.

Voor afdelingen binnen het KPS, waar financiën ingewonnen worden, ziet de bewindsman graag dat een deel terugvloeit naar de afdeling. Zo kan er wat verlichting op financieel gebied komen voor zo’n dienst.

De minister was blij met de zaken die door het bestuur zijn aangehaald. Hij vertelde dat het niet altijd gemakkelijk is zaken gedaan te krijgen, vanwege bepaalde procedures. Hij gaf verder aan, dat een land dat sociaal-economisch teruggevallen is, vooral voorzien moet zijn van goede veiligheid. Hij beloofde daarom zijn uiterste best te zullen doen, om niet alleen het KPS tevreden te stellen, maar ook de BBS, KBS en alle andere diensten binnen het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!