Medewerkers SWM kloppen weer aan bij vicepresident

Medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn donderdag 26 augustus weer naar het Kabinet van de vicepresident. Middels het indienen van een petitie (zie onderaan) vroegen ze dit keer aandacht van vicepresident Ronnie Brunswijk. Eerder, op vrijdag 20 augustus, brachten zij een spontaan bezoek aan hem.

De groep vroeg om zijn interventie in de gerezen problemen tussen hen en de bond. De vicepresident hield ze voor dat het een intern probleem betrof. Desalniettemin beloofde hij de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, te benaderen om te vragen dat voor de stakingsdagen het ‘no work no pay’ principe, niet op de stakende medewerker werd toegepast. Ook zou hij aan de  SWM-directeur voorleggen de kwestie van de nieuwe en oude bond. Als deze kwestie in orde komt kunnen de cao-onderhandelingen starten.

De SWM-medewerkers vervatte dit keer hun grieven in een petitie die voorgelezen werd door Olf Graciële.

De vicepresident hield hen voor dat door het ontbreken van een contactnummer hij niet met hen heeft kunnen terugkoppelen over het door hem gevoerde gesprek met de SWM-directeur. Bij het vorige gesprek met de werknemers was duidelijk overeengekomen dat de staking zou worden opgeschort. Echter is er weer gestaakt en als je niet werkt krijg je geen betaling, waren de woorden van Brunswijk.

Ter plekke belde de vicepresident met directeur Oosterling. Besloten werd het gesprek binnen een uur voort te zetten in het Assembleegebouw. De contactpersoon zal op de hoogte gesteld worden van de uitkomst van dit gesprek, aldus het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

error: Kopiëren mag niet!