Directeur NARVIN verbaasd dat Guyanese rijst niet gewild is in Europa

Directeur en eigenaar van Narsing rijstverwerkingsindustrie, Narvin N.V.,  is president Chandrikapersad Santokhi erkentelijk voor de moeite die hij neemt om een samenwerking aan te gaan met Guyana met betrekking tot de introductie van Guyanees zaaizaad in de landbouwsector. Rakesh Anand Narsing is een van de grootste rijstexporteurs en grootlandbouwer.

Hij is verbijsterd vanwaar zijn collega Ramadhin aan de informatie komt dat de Guyanese rijst niet gewild is in Europa.

Ter informatie wil Narsing mededelen dat Guyana een van de grootste rijstexporteurs is in Europa en exporteert Guyana op jaarbasis meer dan 200.000 ton rijst. Het produceren van beter zaaizaad voor Suriname ziet Narsing vast niet in de komende 5-6 jaren gerealiseerd. Met het initiatief van de president en de samenwerking met Guyana geeft de rijstmagnaat  aan, dat het een enorme boost zal zijn voor de rijstsector tevens kwaliteitsverbetering.

“Momenteel haal je 4,5-5 ton per hectare, met  inbreng van het Guyanese zaaizaad kan het opschalen naar 8-10 ton per hectare”, zegt Narsing.

error: Kopiëren mag niet!