Man te Albina aangehouden die tas met dienstwapen en scherpe patronen van beveiliger uit auto steelt

De 53-jarige beveiligingsambtenaar R.L. deed zondag 8 augustus aangifte van diefstal van zijn schoudertas, waarin SRD 6.500, Euro 70, zijn dienst vuistvuurwapen met twintig scherpe patronen en een patroonhouder met twintig scherpe patronen, op het politiebureau te Albina. 

Op die bewuste dag was de ambtenaar betrokken bij een aanrijding op de Emmastraat te Albina. Hij stapte vervolgens uit zijn auto en liep naar de bestuurder van het voertuig met wie hij in botsing was gekomen. Bij die gelegenheid kwamen verschillende mannen zich met de aanrijding bemoeien.

Terwijl R.L. in gesprek was met de andere partij, merkte hij op een bepaald moment op dat een bij hem onbekende man over een portier van zijn auto hing en direct daarna wegging. Na beëindiging van het gesprek met de andere bestuurder, liep L. terug naar zijn voertuig en kwam tot de ontdekking dat zijn schoudertas met inhoud was verdwenen.  

De politie van Albina kreeg maandag 9 augustus van een onbekende man een telefonische melding dat de tas met inhoud van R.L. zou worden achtergelaten bij het lijkenhuis van Albina. Naar aanleiding hiervan, kwam na een ingesteld onderzoek door de politie een bootsman in beeld. Deze werd door agenten opgespoord en aangehouden. Na te zijn voorgeleid werd die bootsman na verhoor heengezonden. 

Hierna werd de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Oost, die belast werd met het verdere onderzoek. De rechercheurs werkten de verkregen informatie uit en constateerden dat S.B. de tas met inhoud uit het voertuig van R.L. had gestolen. Deze verdachte werd vervolgens opgespoord en op een locatie te Albina aangehouden. In opdracht van het Openbaar Ministerie is S.B. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!