Breuk tussen ABOP en Edward Belfort lijkt compleet

De breuk tussen Edward Belfort en zijn partij de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij, ABOP, lijkt compleet. De voormalige minister van Justitie en Politie was dinsdagochtend 24 augustus prominent aanwezig bij de protestactie tegen het regeringsbeleid op het Kerkplein in het centrum van Paramaribo.

Zijn kritiek op het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk stak hij zoals gebruikelijk niet onder stoelen of banken. De ABOP-parlementariër ging zover om aan te geven, dat zijn partijvoorzitter, tevens vicepresident Ronnie Brunswijk, hem uit de ABOP wil royeren. Volgens Belfort wil de ABOP-voorman hem uit de partij laten verwijderen. Belfort is bij de afgelopen verkiezingen met 3.942 stemmen gekozen op de lijst van de ABOP in Paramaribo. 

Enorme kritiek

Belfort heeft in het afgelopen jaar enorm veel kritiek geleverd op het beleid van de huidige regering. Alhoewel Belfort als ABOP-parlementariër onderdeel is van de coalitie, heeft hij keer op keer in het parlement het beleid bekritiseerd. Volgens hem vertegenwoordigt hij het volk. De politicus merkte dinsdag onder andere ook op, dat president Chandrikapersad Santokhi had beloofd dat de government take zou worden afgeschaft en dat de koers zou omlaag gaan. Geen van deze zaken die beloofd waren, zijn gerealiseerd. Yu no man set en, gaf het Assembleelid aan.

Belfort was van 2012 tot 2015 minister van Justitie en Politie. Sinds de verkiezingen van 2015 is hij Assembleelid voor de ABOP. In zijn periode als minister raakte hij vaak in de clinch met toenmalig Assembleelid en VHP-voorzitter Santokhi. Na de verkiezingen van 2020 leken de plooien te zijn gladgestreken tussen hem en de president. Maar, het duurde niet lang voordat ‘Tigri Barba’, zoals Belfort ook bekend staat, verbale salvo’s afvuurde op de president en het beleid als geheel. 

error: Kopiëren mag niet!