Sham Binda: “Hun onrust betekent dat de regering ondanks de staatsroof op de goede weg is”

Jairadj Gajadien

Het is bekend dat verschillende vakbonden vandaag, dinsdag 24 augustus, een protestactie zullen voeren tegen de regering. Jairadj Gajadien van Pets Promotion vraagt in het kader hiervan aan NDP’ers, wat zij 10 jaar lang gedaan hebben. “Deng mang roof a kondre.”

Hij stelt dat dezelfde mensen (NDP’ers) die een oproep doen om te protesteren hun mond 10 jaren lang hebben dicht gehouden. Hij geeft aan dat het opzich geen probleem is. “Ze mogen gaan protesteren, maar ze moeten de mensen ook vertellen waarom benzine zo duur is nu en hoe het komt dat de koers nu omhoog is. Ook moeten ze vertellen waarom de mensen pinaren nu.”

Gajadien geeft ook aan, dat hij recentelijk een bericht las waarin de NDP haar leden oproept om terug te keren naar huis. “Fu doe san? Pref NDP kar deng sma kong luku pe Hoefdraad deh.” De NDP zou volgens hem moeten kijken naar het geld dat de leden allemaal gestolen hebben. Gajadien stelt dat zaken momenteel niet zo goed gaan in het land. “Maar, a kondre dies o trong wang vaarlijk mooi kondre dalijk.”

Sham Binda

Sham Binda (VHP) zegt in een reactie hierop tegenover Dagblad Suriname, dat de zogenoemde vakbondacties, de oproep van Simons om terug te keren naar de NDP en de diverse stakingen op overheidskantoren het scenario zijn om destabilisatie teweeg te brengen.

Binda stelt, dat hij het eens is met Gajadien. “Al deze vakbondleiders, inclusief Errol Snijders van de Moederbond, zijn boutisten en hebben nimmer de strijd gevoerd in 2016 en de jaren daarop toen C47 met al haar lidbonden en het bedrijfsleven op straat kwamen. Dit is een signaal als provocatie en intimidatie die de NDP doet als voorbereiding naar de uitspraak van de Krijgsraad op 30 augustus tegen Bouterse. Het risico voor Bouterse is dat hij direct ingesloten kan worden. Het volk en de regering moeten zich voorbereiden om voorgoed met deze dieven en landverraders af te rekenen door hard op te treden.”

Binda zegt ook, dat er al infiltraties gepleegd zijn op de diverse ministeries en bij de districtscommissariaten, zo ook bij de politie. Volgens hem hebben deze dieven hun snode plannen met betrekking tot de olie- en gasvondsten in rook zien opgaan, vandaar dat ze tegen elke prijs terug willen in het machtscentrum, om het land verder te beroven. “Ook de belangen met betrekking tot concessies van hout, goud en andere mineralen zien ze verloren gaan. Hun onrust betekent dat de regering ondanks de staatsroof op de goede weg is”, aldus Binda.

SK

error: Kopiëren mag niet!