Real Madrid biedt € 160 miljoen voor PSG-ster Mbappé

Real Madrid heeft dinsdag 160 miljoen euro aangeboden om Kylian Mbappé over te nemen van Paris Saint-Germain, zo meldt Fabrizio Romano van The Guardian, waarmee mogelijk een van de duurste transfers in de voetbalgeschiedenis in gang wordt gezet.

Volgens Romano moet PSG de verkoop nog goedkeuren.

Mbappé, die nog maar één jaar contract heeft, heeft naar verluidt ten minste drie verschillende verlengingsaanbiedingen van PSG afgewezen.

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi zei eerder dat Mbappé “geen reden” heeft om de club te verlaten en wees op de toevoeging van Lionel Messi als bewijs van het concurrentievermogen van het team.

Maar in tegenstelling tot Neymar – die in mei instemde met voorwaarden voor een nieuw vierjarig contract ter waarde van ongeveer € 30 miljoen per seizoen – heeft Mbappé de tijd genomen om zijn volgende stap te bepalen.

De 22-jarige zei in januari dat hij alleen een langetermijnverbintenis zou aangaan bij PSG als hij opnieuw zou tekenen.

“Ik ben hier heel gelukkig. Ik ben altijd heel gelukkig geweest”, zei de WK-winnaar. “De supporters en de club hebben me altijd geholpen en alleen daarvoor zal ik je altijd dankbaar zijn.

“Maar ik wil nadenken over wat ik de komende jaren wil doen, waar ik wil zijn. Daar ben ik over aan het nadenken.”

Madrid ziet blijkbaar een kans om een ​​deal te sluiten voor een van de helderste sterren van het spel, ook al kost het een clubrecord om het voor elkaar te krijgen.

Eden Hazard is momenteel de duurste aankoop van Los Blancos met 115 miljoen euro.

Madrid slaagde erin een winst van ongeveer € 900.000 na belastingen te rapporteren in zijn meest recente financiële rekeningen, ondanks het verlies van ongeveer € 300 miljoen aan inkomsten als gevolg van de pandemie.

David Alaba, die transfervrij van Bayern München naar de club kwam, blijft de enige zomerrekruut van Madrid. Omgekeerd hebben ze ongeveer € 75 miljoen opgehaald door Raphael Varane en Martin Odegaard te verkopen aan respectievelijk Manchester United en Arsenal.

Mbappé heeft 133 doelpunten gescoord in 174 optredens sinds hij in september 2017 bij PSG kwam van AS Monaco voor een gerapporteerde € 180 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: