ABS: Consumentenprijzen in juli met gemiddeld 5.7% gestegen

Volgens voorlopige cijfers, uitgebracht dinsdag 24 augustus, van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, zijn de consumentenprijzen op maandbasis in juli ten opzichte van juni met 5.7% gestegen.

In vergelijking met de consumentenprijzen in juli 2020 dan zijn die in juli van dit jaar met 58.9% gestegen.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. De CPI wordt vaak “index voor de kosten van levensonderhoud” (COL) genoemd, maar dat is niet geheel juist aangezien in een COL substituties onder meer als gevolg van veranderingen in relatieve prijzen en in smaak wel en in CPI niet worden meegenomen.

Er zitten 316 items in Suriname’s CPI pakket en prijsopnames worden verricht in Paramaribo & Wanica (bij circa 170 meetpunten), Nickerie inclusief Wageningen (bij circa 115 meetpunten), Coronie & Saramacca (bij circa 105 meetpunten), Commewijne (bij circa 120 meetpunten) en in Para (bij circa 120 meetpunten) bij een totaal van circa 630 meetpunten.

Klik op de link hieronder voor ABS-statistieken:

error: Kopiëren mag niet!