JusPol gaat multifunctioneel politiebureau te Snesiekondre opzetten

De minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi, heeft maandag 16 augustus een commissie geïnstalleerd om de bouw van een multifunctioneel bureau voor Justitie en anderen te Snesiekondre te coördineren, zo bericht dit ministerie pas dinsdag 24 augustus….

De commissie “Multifunctioneel bureau Justitie en andere diensten Snesiekondre bestaat uit vertegenwoordigers van JusPol, het ministerie van Openbare Werken, Volksgezondheid, het Korps Politie Suriname, het districtscommsissariaat Sipaliwini, het Traditioneel Gezag en Newmont Suriname.

Dit project behoort tot één van de gemeenschapsprojecten van Newmont Suriname, waarbij het bedrijf zo goed als mogelijk invulling probeert te geven aan haar sociale verantwoordelijkheid en een deel van haar winsten uit de goudwinning laat terugvloeien naar de gemeenschap. Het betreft een schenking van een multifunctioneel politiebureau aan de gemeenschap van Marowijne, waarin meerdere diensten kunnen worden gehuisvest. 

Minister Amoksi hoopt dat de bouw hiervan een wezenlijke bijdrage zal leveren aan het veiligheidsgevoel van de bewoners te Snesiekondre en omgeving en dat er in het kader van rechtsbijstand het rechtsgevoel zal toenemen. 

De voorzitter van de commissie, Paul van Dun, vindt dat met dit project de bereikbaarheid van de verschillende diensten een belangrijke rol zal spelen in deze leefgemeenschap. 

Dit multifunctioneel politiebureau biedt een goede gelegenheid aan de verdere decentralisatie van overheidsdiensten. Hierbij wordt gedacht aan diensten voor rechtspleging, rechtszorg, slachtofferzorg, de bestuursdienst en de gezondheidsdiensten. 

De bouw van het multifunctioneel politiebureau zal volledig door Newmont worden gefinancierd. 

error: Kopiëren mag niet!