Geen herstart onderwijsproces op O.S. Goninikreek-Mofo

De openbare basisschool te Goninikreek-Mofo aan de Lawarivier is nog steeds gesloten. Deze school is zwaar getroffen tijdens de recente wateroverlast in het gebied. Die hele school en woningen van leerkrachten waren ondergelopen. Heel wat schoolmateriaal, zoals meubilair, boeken en ook het schoolgebouw, hebben schade opgelopen.

De leerkrachtenwoningen zijn onbewoonbaar. 

Volgens een bewoner, waarmee de redactie van Dagblad Suriname sprak, is al het meubilair en ander materiaal van de school vernietigd. Niemand van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is langs geweest. De huidige minister heeft het altijd over vernieuwing in het onderwijs maar blijkbaar geldt dat niet voor het binnenland. Ze heeft geen hart voor het onderwijs, in het binnenland klaagt een man. “De overheid schijnt zich niet druk te maken. Ook de districtscommissaris niet, trouwens hij is meer in Paramaribo dan in het gebied.”

Dit is een verloren jaar voor de kinderen die op deze school zitten. De ouders van de kinderen  zitten met de handen in het haar en weten niet bij wie ze moeten aankloppen. Ze zijn bijzonder ontstemd over deze situatie.

Er is door de redactie van Dagblad Suriname geprobeerd een reactie te krijgen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maar vooralsnog zonder resultaat. 

VP

error: Kopiëren mag niet!