Burgers vragen zich af of er nog sprake is van Covid-19


Enkele burgers vragen zich af of er nog sprake is van Covid-19.  Zij geven tijdens een gesprek aan, dat niet een ieder zich meer houdt aan de Covid-19 maatregelen. “Je ziet het overal, op  straat, bij winkels, in het centrum en je kunt dat duidelijk zien in de bussen. Ze zitten nu propvol, ook worden de klapstoelen in gebruik genomen en niet een ieder heeft een mond- en neusbedekking op. Als het zo is, dan hoeft er ook geen avondklok te zijn toch”, stelt de persoon.

“We hebben elke minuut en uur van de dag nodig om aan geld te komen. Alles is duur en bijna onbetaalbaar, dus ga ik er van uit dat die portemonnee ook dikker moet worden. Maar, dat zie je helemaal niet. Die belemmering is er nog vanwege de avondklok en lockdown. Als alles zo vrij is, hef het dan op. Er is geen strak beleid noch controle, alleen maar gepraat en het volk laten pinaren.”

Een andere burger stelt, dat er duidelijk op alles wordt aangegeven dat er een verhoging komt, maar er is geen controle of men zich aan de regels houdt en de opgegeven bedragen.

“De bustarieven bijvoorbeeld. Als je voor een busrit bijvoorbeeld SRD 12,50 moet betalen en je geeft een biljet van SRD 20, dan krijg je bij sommige chauffeurs SRD 7 terug en als je vraagt naar het resterend bedrag dan hoor je, er is geen kleingeld. Ik heb dit bij verschillende lijnbussen meegemaakt. Als jij als burger nu omgekeerd die SRD 12 betaalt, hoor je zoveel aan. Er zijn ook anderen die het begrijpen, maar het punt hierbij is dat er goed afgestemd moet worden. Ook bij winkels is dit het geval. Betaal je voor iets en moet je bijvoorbeeld SRD 3 terugkrijgen, dan krijg je in plaats van geld snoepjes met gelijke waarde. Als jij als burger nu met een zak snoep voor rijst en olie gaat betalen, geven ze je aan dat het niet zo werkt. Wat gebeurt er nu dan?” vraagt deze persoon zich af.

“Mensen nemen ondoordachte besluiten en de naleving is niet goed. Er wordt ook niet gecontroleerd wat kan en wat niet. Ik neem aan dat deskundigen zo’n besluit moeten nemen, maar daar lijkt het helemaal niet op. Lijkt op een spel of een loterij, wie het eerst het volk gaat laten pinaren. Ik hoop echt dat men zich  wel gaat bezinnen van wat kan en wat niet, want zo kan het niet verder. Er moet een verandering komen en een bewijs aan het volk dat hun stem niet onnodig is uitgebracht.”

TM

error: Kopiëren mag niet!