Opknapbeurt Paramaribo Zoo

De Green & Clean Crew Suriname heeft zaterdag 21 augustus de Paramaribo Zoo een handje geholpen. De dierentuin kon de hulp goed gebruiken vanwege de moeilijke tijd dat het doorstaat.

Lange tijd heeft de Paramaribo Zoo geen inkomsten gehad vanwege de Covid-19-maatregelen. Ook vanuit de overheid komt er al langere tijd geen subsidie meer. Bij verschillende inbraken zijn eerder veel spullen gestolen. Het gevolg is slecht onderhoud van de dierentuin ,wat ook een mindere aantrekkingskracht heeft op het publiek. De dierentuin is juist afhankelijk van bezoekers.

Vandaar dat vrijwilligers op initiatief van Auke Hielkema zwerfvuil hebben opgeruimd. Ook werden onder andere informatieborden en zitbanken schoongewassen. Verder werden laaghangende takken van bomen gesnoeid terwijl de daken van recreatietenten werden ontdaan van gevallen takken en bladeren. Een veelheid van werkzaamheden werd gedaan door zowel jong als oud.

Het gedoneerd gereedschap is vervolgens overgedragen aan de Paramaribo Zoo. Op deze manier kan het personeel van de Zoo het terrein blijven onderhouden

RB

error: Kopiëren mag niet!