Vissers vol ongeloof over beslissing toelating 150 Guyanese vissers

De voorzitter van het Visserscollectief Willem Mohamed Hoesein zegt dat binnen het bestuur vol ongeloof is gereageerd op het nieuws, dat vissers uit Guyana binnenkort in de Surinaamse viswateren mogen vissen. Die maatregel is onlangs genomen tijdens het vierdaags bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan Guyana. 

150 vissers uit Guyana zullen door deze maatregel in Suriname kunnen vissen. Momenteel zeggen de vissers geen enkel voordeel in deze maatregel te zien, maar zaterdag 21 augustus is er een gesprek met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) over deze kwestie, zegt de voorzitter van het collectief.

Rajendra Churamon,  voorzitter van de visserscoöperatie in Nickerie, klinkt verhit wanneer hem gevraagd wordt om een reactie. De Nickeriaanse vissers zijn het oneens met deze beslissing. “Onze input is hoog en we vangen weinig vis. Wat gebeurt er eigenlijk?”, vraagt Churamon zich af. Hij voert ook aan, dat ruim 50 man uit Nickerie al een tijd wachten op een vergunning, maar dat zulks tot op heden niet is gerealiseerd. Deze groep zal tot eind van het jaar moeten wachten. 

Dat nu 150 vissers erbij komen zal ervoor zorgen dat er sprake zal zijn van overbevissing. De voorzitter besluit echter door mee te delen, dat de juiste informatie van de overheid wordt afgewacht, maar merkt op dat de sector bij deze beslissing nooit is geraadpleegd.

RB

error: Kopiëren mag niet!