Uruguayaanse minister van Toerisme stapt op na beschuldigingen van corruptie

De Uruguayaanse minister van Toerisme Germán Cardoso heeft vrijdag zijn ontslag ingediend te midden van beschuldigingen van corruptie.

Cardoso legde uit dat hij tot zijn besluit was gekomen nadat hij de kwestie had besproken met de voormalige president en secretaris-generaal van de Colorado-partij – partner van de regeringscoalitie -, Julio María Sanguinetti.

De nu voormalige ambtenaar was betrokken geweest bij onregelmatigheden met betrekking tot de directe toewijzing van advertentiegelden, wat had geleid tot het ontslag eerder deze week van toerisme-directeur Martín Pérez Banchero, die weigerde de aankopen uit te voeren.

Cardoso en Pérez Banchero sloten zich aan bij de regerende alliantie namens de Colorado-partij, die Sanguinetti in zijn eentje naar het presidentschap leidde tussen 1985 en 1990 en opnieuw tussen 1995 en 2000.

Cardoso was in juni al streng ondervraagd omdat hij naar verluidt persoonlijke gunsten had gevraagd van een politieagent die was beschuldigd van vijf misdaden, hoewel Lacalle Pou en de regeringscoalitie hem destijds steunden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: