Toestand VOJ Stoelmanseiland erbarmelijk

De VOJ-school te Stoelmanseiland aan de Lawarivier ziet er verschrikkelijk uit. De school heeft een grondige renovatiebeurt nodig. Kapotte deuren, toiletten, het plafond zit helemaal los in enkele lokalen en er zijn daklekkages.

Het onderhoud van de meeste scholen in het binnenland laat te wensen over.  Opeenvolgende regeringen hebben verzuimd de scholen regelmatig te onderhouden waardoor er nu sprake is van achterstallig onderhoud.

BEP-parlementariër Remi Kanape ziet graag dat criteria worden vastgesteld voor de aanblik van scholen. Een aangename schoolomgeving bevordert niet alleen de prestaties van de leerlingen, maar zorgt ook voor de motivatie van de leerkrachten, aldus Remi Kanape. 

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om een reactie gevraagd zegt bij monde van Daniela Rosario, onderdirectrice Ontwikkelingsdienst, dat ze niet op de hoogte is van de situatie, en dat de informatie zal worden doorgestuurd naar haar collega van de Technische Dienst. 

VP

error: Kopiëren mag niet!