Doksen-dief (44) weet zo’n twee maanden uit handen politie te blijven

De 44-jarige D.D., meer bekend als Tankoe, is donderdag 12 augustus op een woonadres te Ephraimzegen door de politie van het bureau Latour aangehouden. De man had in juni op twee dagen in totaal vijf doksen gestolen en wist tot 12 augustus uit handen van de politie te blijven. Dit bericht het Korps Politie Suriname woensdagavond 18 augustus.

De 69-jarige benadeelde had in juni twee keer aangifte van diefstal van vijf doksen gedaan tegen de verdachte. De aangeefster verklaarde bij de politie dat D.D. in de vroege ochtend van zondag 13 juni kans zag om vanuit haar kippenren twee doksen te stelen. Ook gaf zij aan dat zij door het aanhoudend geblaf van haar honden vanuit haar woning naar buiten keek om te zien wat er gaande was. Bij die gelegenheid zag zij de verdachte in haar kippenren, waarop hij er vandoor ging met twee doksen die hij in een witte rijstzak had gestopt.

Precies tien dagen later, in de vroege ochtend van woensdag 23 juni, ging hij weer naar hetzelfde adres en stal drie doksen uit de kippenren van de vrouw. Aangezien de eigenares slecht ter been is, heeft zij op geen van beide momenten actie kunnen ondernemen. Zij besloot toen voor de tweede keer aangifte tegen de dief te doen bij de politie.

De verdachte werd vanaf die dag op verschillende dagen en tijdstippen opgespoord, maar werd niet aangetroffen. 

Tijdens opsporingswerkzaamheden lukte het agenten het donderdag 12 augustus wel om de verdachte op het woonadres van zijn werkgever aan te houden.

Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. De man bekende de vijf doksen te hebben gestolen en deze te hebben verkocht aan ene T.H. (34). De heler werd vervolgens opgespoord en aangehouden en die hield de politie voor, dat D.D. hem een doks als cadeau had gegeven. Vanwege gezondheidsredenen wenste de heler niet opgesloten te worden en besloot de benadeelde te vergoeden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd D.D. door de politie in verzekering gesteld, terwijl de heler na verhoor werd heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: