Leerkrachten kampen met hoge vervoerskosten

Vertegenwoordigers van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond hebben maandag 16 augustus een petitie ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ze deden het voorstel om de onlangs verhoogde brandstofprijzen terug te draaien. Als dat niet mogelijk is, vragen zij een vervoerstoelage of dat alle leerkrachten gratis worden vervoerd.

KOB-voorzitter Bernice Barron benadrukte, dat de onderwijsgevenden niet uitkomen. Niet alleen deze groep leerkrachten heeft te kampen met dit probleem, maar een groot deel van de onderwijsgevenden in het onderwijsveld.

Vooral de leerkrachten die elke dag afhankelijk zijn van busvervoer. Een leerkracht die vier bussen iedere dag moet pakken moet bijvoorbeeld SRD 34 op een dag voor stadsritten uitgeven, SRD 170 in een week en SRD 680 iedere maand. Sommige leerkrachten moeten zelfs veel meer uitgeven. Gezien de constante prijzen- en tariefsverhogingen vragen de leerkrachten ook aandacht voor dit probleem. De leerkrachten vragen een luisterend aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om hen tenminste te voorzien van een vervoerstoelage, omdat hun salaris niet toereikend is om alle kosten te dekken. 

Normaal vergoedt een werkgever een deel van reiskosten van een werknemer. Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat er geen vervoerstoelage opgenomen is voor leerkrachten. “Er zijn wel schoolbussen voor leerkrachten die op de verre plekken lesgeven, de reizende leerkrachten.” Vanuit de zijde van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, is vooralsnog een reactie uitgebleven.

SK

error: Kopiëren mag niet!