Mangre (VHP) vraagt scholen eerder te sluiten vanwege hitte

Assembleelid Rishma Mangre (VHP) vroeg dinsdag in het parlement aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de scholen eerder uit te laten gaan, omdat de hitte in de klassen voor de kinderen niet uit te houden is. Vooral ook niet met hun mondkapje op.

Het is algemeen bekend dat de maanden september en oktober de heetste maanden zijn van het jaar. Het is nu augustus en de hitte is al aanmerkelijk voelbaar in de morgenuren.

Mangre die zelf leerkracht is en jaren voor de klas staat, weet als geen ander hoe onhoudbaar de hitte kan zijn in klas. Ze vraagt aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om middels een circulaire bekend te maken dat de scholen eerder uit mogen.

Vanwege de bijzondere situatie, de Covid-19 pandemie, is de schoolperiode verlengd tot 17 september. In een normale situatie eindigt het schooljaar rond 15 augustus.  

SS

error: Kopiëren mag niet!