Bij aankoop kleding uitkijken naar kortingsacties

Kleren kopen is blijft noodzakelijk ook in deze crisissituatie. Het kopen van schoolkleding voor de kinderen is van belang, zegt een burger die inkopen aan het doen was.

“Los van alle hoge prijzen en alles daaromheen ga je het uiteindelijk moeten doen. Kinderen groeien en je komt van tijd tot tijd ook bij of valt af dus je gaat kleren moeten kopen. Door de dag heen heb je enkele goed gesorteerde kledingzaken die druk zijn, als je moet betalen sta je ook nog in een lange rij bij de kassa. Niet alleen kleren, maar ook schoenen worden gekocht door enkele bezoekers. Als je naar de prijzen kijkt, schrik je maar door sommige acties kom je wel aan je trekken. Zodra ik een actie of uitverkoop aankondiging zie, ben ik blij.”

Anderen geven aan, dat zij naar een zitje of een andere bijeenkomst gaan ondanks Covid. “Ik moet een van deze dagen naar een receptie, we kunnen nu wat vrijer bewegen dus wil ik zeker iets nieuws aanschaffen.”  Kamla zegt, dat zij toevallig op die bewuste dag ervoor koos om een paar broeken te kopen voor het werk, aangezien haar huidige broeken er niet meer zo goed uitzien. Zij geeft verder aan dat zij normaal moet werken. “Door de broeken elke dag aan te doen en te wassen verslijten ze wel en hebben ze ook een verlepte kleur.” 

Maar, niet alle burgers vinden het noodzakelijk kleren te kopen in deze tijd. Soham zegt, dat hij voor de ontspanning in de kledingzaak gaat en ook voor het vergelijken van de prijzen. Met zijn gezin ziet hij het als een uitje en kijkt hij ook hoeveel hij moet sparen in geval zij kleren moeten kopen. Enkele kinderen komen wel aan hun trekken vooral als er een speelgelegenheid is.

“Je hebt dat niet overal, maar een uitje voor even doet geen kwaad. Het is niet iets dat dagelijks gedaan kan worden, vooral met de verhoging van de benzine, maar een uurtje  ontspannen is wel nodig.”

TM

error: Kopiëren mag niet!