Baanwielrenner Jair Tjon En Fa krijgt volledige steun vicepresident op weg naar Parijs 2024

Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa krijgt de volledige steun van vicepresident Ronnie Brunswijk voor zijn plannen om in 2024 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Prijs, Frankrijk. “Ik heb de minister en directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) sterk op het hart gedrukt onmiddellijk plannen te maken om Tjon En Fa structureel te ondersteunen. Tjon En Fa zal op weg naar 2024 deelnemen aan verschillende oefenwedstrijden in het buitenland’, aldus de vicepresident woensdagavond 18 augustus op zijn Facebookpagina. De succesvolle baanwielrenner bracht woensdag een beleefdheidszoek aan Brunswijk.

ROS is al bezig met een uitgebreid plan om topsporters te helpen zonder hoofdbreken Suriname verder waardig uit te dragen. Bij alle takken van sport moeten sporters kunnen aankloppen bij de overheid voor de nodige steun vanaf trainen tot aan de wedstrijden toe.

ROS-minister Gracia Emanuel en ROS-directeur Gordon Touw Ngie Tjauw waren ook aanwezig bij het bezoek van de sporter. Dat bezoek van Tjon En Fa stond in het licht van het behalen van de vierde plaats onlangs bij de finale van de Keirin op de Olympische Spelen in Tokio (Japan). Hoewel hij geen medaille heeft behaald voor Suriname, is de geweldige prestatie van Tjon En Fa als een die de regering van Suriname extra aanspoort om beter te investeren in sporters.

De ontwikkeling van de sportaccommodaties en andere randvoorwaarden zijn nog niet wat het wezen moet in Suriname. Het is daarom prijzenswaardig dat individuele sporters als Tjon En Fa zich op eigen kosten blijven inzetten en met goede prestaties Suriname op de wereldkaart zetten. De vader van Jair, Eddy Tjon Eng Fa, haalde aan dat zij als ouders altijd geloofd hebben in de droom van hun zoon en dus daarom hem financieel hebben ondersteund. Hun zoon heeft hen niet teleurgesteld. “Het was voor mij een eer deze sporter te ontvangen”, schrijft Brunswijk op zijn Facebookpagina.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: