Ronaldo blaast ‘respectloze’ geruchten uit, sluit terugkeer Real Madrid uit

Cristiano Ronaldo verklaarde dat zijn verhaal bij Real Madrid “geschreven” is en dat speculaties over zijn toekomst “respectloos” zijn voor hem en de betrokken clubs.

Ronaldo distantieerde zich van geruchten dat hij zou kunnen terugkeren naar het Santiago Bernabéu na de tweet van Real Madrid-manager Carlo Ancelotti eerder dinsdag waarin stond dat hij “nooit had overwogen” een hereniging met de 36-jarige.

“Mijn verhaal bij Real Madrid is geschreven. Het is vastgelegd”, schreef de aanvaller van Juventus op Instagram. “In woorden en cijfers, in trofeeën en titels, in records en in koppen. Het staat in het museum in het Bernabeu Stadion en het zit ook in de hoofden van elke fan van de club.”

Zowel Ronaldo als Ancelotti reageerden waarschijnlijk op een bewering in het Spaanse tv-programma El Chiringuito dat de laatste, die in juni terugkeerde naar de club voor een tweede coachingstint, een reünie wilde in het Santiago Bernabeu.

“Naast deze meest recente aflevering in Spanje, zijn er regelmatig nieuws en verhalen geweest die me in verband brengen met een aantal clubs in veel verschillende competities, waarbij niemand zich ooit zorgen maakt over het proberen om de echte waarheid te achterhalen”, voegde Ronaldo eraan toe.

“Ik verbreek nu mijn stilzwijgen om te zeggen dat ik niet kan toestaan ​​dat mensen met mijn naam blijven spelen”, zei hij. “Ik blijf gefocust op mijn carrière en in mijn werk, betrokken en voorbereid op alle uitdagingen die ik het hoofd moet bieden. Al het andere? Al het andere is gewoon praten.”

Ronaldo zit in het laatste jaar van zijn contract bij Juventus en wordt volgens BBC Sport in verband gebracht met verhuizingen naar Real Madrid, Paris Saint-Germain en Manchester City. Er wordt ook gespeculeerd dat de Portugese veteraan zou kunnen verhuizen naar een andere voormalige club in Manchester United of naar hun noordwestelijke rivalen Liverpool, merkt Paul Doyle van The Guardian op.

De aanvaller kwam in 2018 over van Real Madrid naar Juventus, waarmee een einde kwam aan een verblijf van negen jaar in de Spaanse hoofdstad. Hij won vier Champions League-kronen, twee La Liga-titels en tal van andere team- en individuele onderscheidingen tijdens zijn tijd bij Real Madrid.

Hij verzamelde ook veel zilverwerk tijdens zijn voorgaande periode van zes jaar bij Manchester United, waaronder drie Premier League-successen en de eerste Champions League-triomf van zijn carrière.

Hij won twee Serie A-titels, een Coppa Italia en twee Supercoppa Italiana’s gedurende drie volledige seizoenen bij Juventus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: