Gedrag Natio-coach Gorré was de bekende druppel voor SVB

‘Hij leefde in zijn eigen wereld en dat is zijn nekslag geweest’

Tijdens een ongeveer twee uur durende persconferentie is de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) donderdag 19 augustus ingegaan op het ontslag van de technische staf van het nationaal elftal van Suriname: Natio en dus ook het ontslag van coach Dean Gorré. 

Volgens SVB-bestuurslid Roy Samuels had het bestuur vooral problemen met het gedrag van de bondscoach. Nog afgezien van het feit, dat Gorré op eigen houtje op zoek was gegaan naar sponsors – naar geld dus – en dat spelers zich niet hadden gehouden aan afspraken met betrekking tot onder andere het gebruik van alcoholische drank – was de in Engeland woonachtige coach meer in het buitenland dan in Suriname. 

Gorré was meer in het buitenland dan in Suriname

Hij was, volgens Samuels in 2020 tot augustus van dit jaar in totaal 355 dagen weg. ‘Wanneer ik praat, dan praat ik gedocumenteerd. Een keer was hij 142 dagen weg. Heel wat redenen. Op een moment vertrok hij vanuit de VS, waar we waren, naar Curaçao om een wedstrijd van zijn zoon te kunnen zien. Maar hij bleef langer weg dan gepland. En ik vind het erg, dat hij hier persconferenties komt houden met een gladgestreken gezicht.’ Ook onthulde Samuels dat Gorré zich zou hebben misdragen in een hotel in Nickerie. ‘Hij heeft zich tot nu toe niet schriftelijk verweerd.’

‘Als het aan mij lag was Dean allang weg vanwege zijn gedrag’

“Als het aan mij lag, was Dean allang weg vanwege zijn gedrag. Hij heeft een moeilijk gedrag. Hij kreeg alle ruimte om te werken, maar hij leefde in z’n eigen wereld en dacht dat hij boven het bestuur kon staan. En dat is zijn nekslag geweest. Maar om één man gaat dit project niet stoppen, want Natio gaat door!”, aldus Samuels. “Hij is een coach geweest die van het buitenland houdt. Hij leefde in zijn eigen wereld en dat is zijn nekslag geweest’

Het SVB-bestuur gaf donderdag in alle opzichten openheid van zaken en liet blijken te hechten aan transparantie.

PK

error: Kopiëren mag niet!