‘Zaken breder bekijken voor vooruitgang van burgers en het land’

De prijzen voor goederen en diensten zijn weer gestegen, zo ook de groenteprijzen zegt een burger tegenover de krant. “Niet alleen groente, maar ook vruchten zijn duurder geworden. Dus één verandering overheerst de prijs op de markt van alles. Ik heb alleen aan groenten SRD 300 uitgegeven. Een bos groenten was SRD 20 en dat geldt letterlijk voor alle bladgroenten. Waar gaan wij naar toe”, vraagt de burger zich af. 

“Vruchten zijn goed voor je, maar ook niet te betalen. Je gaat als het ware je hele achterterras moeten veranderen in een plek waar je groenten en fruit kunt planten. Want wat wij nu meemaken is niet normaal. Is dit hoe men het zou regelen? Ik vraag me af wat er ons nog tegemoet zal komen.”

Een groenteverkoper zegt, dat het nu nog zwaarder lijkt te worden. “Met de verhoging gaan dingen heel anders gaan. Ik verwachtte een vlotte aanloop met de gedaalde groenteprijzen afgelopen week, maar het is niet wat ik had verwacht, Integendeel krijg je nog meer hoofdpijn. Zaken moeten heel anders bekeken worden voor vooruitgang van de burgers als het land.”

Een andere burger geeft aan dat dit heel pijnlijk is. “Ik kom al niet uit en dan heb je nog extra betalingen die erbij komen kijken. Ik probeer dagelijks normaal de dag heen te komen. Ook al heb ik een salaris van bijna SRD 2.000, toch probeer ik niet te stressen en alles normaal te doen. Maar dit vind ik toch veels te veel. Vervoer wordt nu onbetaalbaar en voeding was al zo. De prijs van voeding zakt en stijgt weer, maar zo te zien komen we in een nog moeilijker periode. Ik hoop echt dat er een oplossing komt, want zo buit je het volk uit en sterven de mensen uit.’ 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: