Personeel Telesur per direct in actie – Alle kantoren dicht


Het personeel bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, is in actie. De  leden van de bond bij Telesur hadden woensdag 18 augustus een algemene ledenvergadering. Direct na de vergadering is de actie begonnen. Het vertrouwen in directeur Mike Antonius is opgezegd.

Het personeel bij de Telesur maakt zich zorgen over de financiële situatie van het staatsbedrijf. De salarissen van het personeel zijn slechts tot volgend jaar september gegarandeerd. De bond wil binnen een dag informatie van de regering. 

Als gevolg van de actie zijn alle kantoren van de Telesur per direct dicht. Vooralsnog heeft de beveiliging wel dispensatie.

Bronnen bij de Telesur melden ook dat het personeel loonsverhoging en toelages eist. Gelet op de financiële situatie van het bedrijf kan Telesur de eventuele verhoging niet betalen zonder de tarieven aan te passen. Telesur hanteert vooralsnog een koers van SRD 12,50 voor de US dollar. Het bedrijf wil ook een marktconforme koers doorvoeren. Maar, dat zal meer druk op de klanten van Telesur leggen.

Voornamelijk voor internet zijn velen in de samenleving afhankelijk van Telesur.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: