Bestuurder dodelijk ongeval veroorzakende sleepauto niet in bezit geldig rijbewijs

De 68-jarige mede inzittende van een auto Alice Kartoidjojo, gehuwd Kasanpawiro, is dinsdagmiddag na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de rotonde nabij de Wijdenboschbrug overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 18 augustus.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg omstreeks 12.15 uur een melding van een aanrijding tussen een DAF sleepvoertuig en drie personenauto’s. Agenten hebben na onderzoek geconstateerd dat  de 42-jarige DAF truckbestuurder H.L. over de Wijdenboschbrug reed. Hij kwam vanuit de richting van Commewijne en reed richting Paramaribo. Voor hem reed een aantal voertuigen die eveneens vanuit de richting van Commewijne kwamen en richting de rotonde reden. 

Op een bepaald moment viel het remsysteem van het sleepvoertuig bij de top van de brug uit. De truckbestuurder probeerde af te remmen, maar dat lukte hem niet, waardoor hij tegen het laatste voertuig dat voor hem reed, aankwam. H.L. week vervolgens uit naar de rechter rijstrook, maar kwam in botsing met een andere auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam aangereden. 

Het sleepvoertuig rolde verder en kwam op de rotonde in botsing met de auto waarin Alice en haar echtgenoot zaten. De vrouw was vrijwel op slag dood.

Het lichaam van Alice, dat bekneld zat in het voertuig, werd door de brandweer uit de auto gehaald. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. 

Haar 71-jarige echtgenoot P.K. heeft letsels opgelopen en werd in een ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter observatie opgenomen.

De truckbestuurder H.L. blijkt niet in het bezit te zijn van de Categorie rijbewijs om het voertuig te mogen besturen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam van de vrouw in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: